Projekts “Iebraucēju apmācība”

Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības

Nr.2 (KA2) Maza mēroga partnerības skolu sektorā

Nr. 2021-1-LV01-KA210-SCH-000032399

 

Projekta “Iebraucēju apmācība ” ietvaros no 30.04.2023. līdz 05.05.2023. ceturtā partneru tikšanās un sadarbība notika Turcijā, Stambulā. Sanāksmē piedalījās skolēni un skolotāji no Latvijas, Grieķijas, Turcijas un Rumānijas.

Mūsu uzturēšanās laikā Stambulā mēs apmeklējām Stambulas Ataturkas Zinātnes skolu. Mēs iepazināmies ar Turcijas izglītības sistēmu un apskatījām skolu. Skolēni stāstīja par mācību priekšmetiem, ko viņi apgūst, parādīja savus darbus un izgudrojumus robotikas un IT tehnoloģiju jomā.

Skolēni ir piedalījušies starptautiskās olimpiādēs un konkursos, ieguvuši balvas un godalgas. Skolā darbojas dažādi interešu klubi: mūzikas klubs, šaha klubs, sporta klubs u. c. Mūzikas pulciņa dalībnieki ir snieguši mums brīnišķīgu koncertu.

Vizītes noslēgumā projekta dalībnieki no Rumānijas, Grieķijas, Latvijas un Turcijas prezentēja savus darbus. Tika demonstrēta filma par projektu.

Vizītes laikā komandas iepazinās ar Turcijas vēsturi, kultūru un tradīcijām. Kopā apmeklējām Stambulas nozīmīgākās apskates vietas: Zilo mošeju, Hagia Sophia katedrāli, Bazilikas cisternu un Miniaturk parku.

Šī ir unikāla iespēja bērniem iegremdēties vēsturē un apskatīt unikālus arhitektūras pieminekļus. Miniaturk parka apmeklējums atstāja paliekošu iespaidu. Bija tāda sajūta, it kā mēs būtu apmeklējuši visas Turcijas apskates vietas.

Notika ekskursija pa Stambulu un ūdens ekskursija pa Bosforu. Tā bija lieliska iespēja apskatīt pilsētu, kas savieno divus kontinentus – Eiropu un Aziju.

Uzkāpām Pjēra Lotti kalnos – varējām vērot vakara panorāmu uz krāšņo Stambulu.

Partneri organizēja izbraucienu ar kuģīti uz Princeses salām.

Mēs visi kopā pavadījām neaizmirstamu laiku. Uzzinājām daudz jauna un interesanta par Turciju un Stambulu. Bija ļoti interesanti pavadīt laiku kopā, komunicēt un uzlabot savas angļu valodas prasmes.