2022./2023. mācību gada pasākumi

Ēnu diena Latvijā

5.aprīlī notika Ēnu diena. 7.a klases skolēns Artemijs Gusarovs ēnoja SIA Rīgas satiksme transporta biļešu kontrolieri.

Artemijs iepazinās ar uzņēmuma SIA Rīgas satiksme vēsturi, piedalījās viktorīnā, brauca ekskursijās uz sabiedriskā transporta parkiem, kā arī iejutās transporta biļešu kontroliera profesijā.

 

Rīgas Baltmuižas pamatskola uzsāk dalību projektā “Mana profesija”

Mana sapņu profesija

Projekta mērķis:  Radīt Latvijas skolēnos interesi par nākotnes profesiju, iesaistot tos radošās aktivitātēs.

Kas tev jāizdara?

  1. Nofotografē savu sapņu darba vietu!
  2. Jautā individuālo kodu klases audzinātājai!
  3. Ievieto attēlu manaprofesija.lv!
  4. Aicini piedalīties citus un balsot par tavu fotogrāfiju!
  5. Labākie darbi tiks izveidoti kanvās un izlikti izstādēs!

Skolēni, esiet aktīvi projekta dalībnieki!

 

KI koordinatore M. Čerepenko

 

Izglītības izstādes Skola 2023 apmeklējums

3.martā 8.-9. klašu skolēnu grupa devās uz Izglītības izstādi Skola 2023 Ķīpsalā, lai papildinātu savas zināšanas, vienkopus iepazītos ar izglītības iespējām Latvijā un atrast piemērotāko mācību iestādi. Izstādē piedalās valsts un privātās augstskolas, koledžas, profesionālās izglītības iestādes, mācību centri, vidusskolas u.c., kas piedāvā daudzveidīgas mācību un studiju programmas. Līdztekus notiek pasākumi, kas sniedz plašāku izpratni par karjeras izvēli.

 

Pavisam drīz Rīgas Baltmuižas pamatskolas 1. – 9. klases skolēni uzsāks dalību projektā “Mana profesija”

Projekta mērķis:

Radīt Latvijas skolēnos interesi par nākotnes profesiju, iesaistot tos radošās aktivitātēs.

 

Uzdevumi:

  • Īstenot Latvijas skolu jaunatnei fotokonkursu, iesaistot tos radošās aktivitātēs.
  • Realizēt pasākumus, kuri veicina apgūstamās specialitātes izvēli un karjeras turpmāko attīstību jauniešiem.
  • Popularizēt projekta aktivitātes plaši sabiedrībā un masveidīgi iesaistīt iedzīvotājus atsevišķās projekta aktivitātēs.
  • Īstenot projekta finansētāju publicitātes kampaņu, parādot darbības jomu, piedāvātos produktus un pakalpojumus, kā arī profesijas, kurās uzņēmumi nodarbina darba ņēmējus.

Nodibinājums „Zinātnes un inovāciju parks”

Ekskursijā pie ugunsdzēsējiem

KN 2022 ietvaros 20.10.2022. 7. a klases skolēni apmeklēja VUGD, Rīgas reģiona pārvaldes, 10. daļu, lai iepazītu ugunsdzēsēja profesiju, iepazītos ar spilgtām personībām, atklātu to superspējas.

 

Ekskursija uz maizes ceptuvi “Lāči”

KN 2022 ietvaros 18.10.2022. 3. a klases skolēni devās uz maizes ceptuvi “Lāči”, lai iepazītu uzņēmumu, iepazītos ar spilgtām personībām, atklātu to superspējas un, protams, piedalītos radošajā darbnīcā.

  

 

Iepazīstam mākslinieka gleznotāja profesiju

19.10. 5.a klases skolēniem notika tikšanās ar mākslinieku gleznotāju J. Ģērmani. Skolēni apmeklēja Kurzemes rajona Kultūras nama Gleznošanas darbnīcu Iļģuciemā, uzzināja par mākslinieka karjeras ceļu, par mākslinieka profesiju, apskatīja darbus dažādās tehnikās, iepazinās ar mākslinieka darba procesu.

 

START STRONG klātienes seminārs nodarbība uzņēmējdarbības prasmju attīstīšanai –

“Jaunā uzņēmēja ABC”

18.10.  9.a, b klases skolēnu grupa piedalījās START STRONG klātienes semināra nodarbībā uzņēmējdarbības prasmju attīstīšanai – “Jaunā uzņēmēja ABC” Ziemeļvalstu ģimnāzijā. Skolēni uzzināja, ka uzņēmējs ir katrā no mums, kurus savus  talantus un stiprās puses veiksmīgi izmantot biznesā, kuras īpašības attīstīt, ja vēlies kļūt par uzņēmēju.

 

18.10. 8., 9. klasēm notika tikšanās ar LU lektori, ķirurģijas māsiņu M. Jerjominu.  Skolēni uzzināja par ķirurģijas māsiņas un LU lektores Marijas karjeras ceļu, par medmāsas darbu, izglītības iegūšanas iespējām šajā nozarē.

 

RBPS 9. b klase apmeklē Swedbak   Finanšu laboratoriju

Finanšu laboratorija ir Swedbank sociāla iniciatīva. 28.09. Rīgas Baltmuižas pamatskolas skolēniem bija iespēja veicināt un pilnveidot finance pratību, mudinot pieņemt pārdomātus lēmumus, rīkojoties ar savām finansēm. Laboratorijas apmeklējums ir interaktīva ārpusskolas finanšu izglītības aktivitāte, kas papildināja mācību procesu un sniedza iespēju gan iegūt jaunas zināšanas, gan praktiski nostiprināt jau esošās. Finanšu laboratorijas pamatā bija spēle ar izlaušanās istabas (Escape room) elementiem, kurā skolēniem bija jāatbild uz dažādiem ar finanšu pratību saistītiem jautājumiem, lai atklātu kodu, kas atslēdz seifu. Atminamā koda daļas apslēptas piecās tematiskās bāzes stacijās:

Skolēni aktīvi darbojās, viņiem ļoti patika nodarbība.

Karjeras izglītības koordinators: Marija Čerepenko