2021./2022. mācību gada pasākumi

Iepazīstam farmaceita profesiju

        12.05. RBPS 7.a klases skolēni iepazinās ar farmaceita profesiju. Nodarbība notika tiešsaistē.  Skolēni uzzināja par farmaceita profesiju, darbu, darba aprīkojumu un darba apstākļiem, kā arī darba iespējām un izglītību.

KI koordinators M. Čerepenko

 

 

Kā kļūt par vadītāju?

Rīgas Baltmuižas pamatskolas 9. klases skolēniem 05.04.2022. notika tiešsaistes nodarbība “Karjeras mugursoma” – tikšanās ar Valsts ieņēmumu dienesta nodaļas vadītāju.

“Iegūtās zināšanas ir liela vērtība, tās nevar atņemt!”, uzskata Laura Franka, Valsts ieņēmumu dienesta nodokļu pārvaldes attīstības daļas plānošanas un uzraudzības nodaļas vadītāja.

Laura savu karjeru sāka pabeidzot Augstkalnes vidusskolu un turpināja iegūstot augstāko izglītību ekonomikā. 2008. gadā Laura uzsāka darbu VID un ir uzkrājusi vairāk kā 5 gadu vadītājas pieredzi, kur galvenie pienākumi ir iedvesmot citus darbam un ģenerēt idejas. Ikdienā Laura gatavo gardas kūkas un desertus un izbauda balles dejas.

Nodarbībā bija iespēja uzzināt, kāda izglītība, pieredze un personības kvalitātes nepieciešamas, lai kļūtu par vadītāju un kāda ir amata darba ikdiena un galvenie pienākumi.

Karjeras izglītības koordinators M. Čerepenko

 

23.03.2022 klases stundā 9.a klasei bija iespēja satikties un parunāt ar Rīgas Valsts tehnikuma Dzelzceļa nodaļas vadītāju Gunti Innusu.Skolēniem tika novadīta virtuālā ekskursija pa tehnikumu, viņi uzzināja par iespējām, ko sniedz šī tehnikuma absolvēšana, kā arī tika informēti par uzņemšanas kārtību un mācību ilgumu šajā izglītības iespēja. Topošiem 9. klases absolventiem tā bija noderīga tikšanās, jo jau pēc nepilniem 2 mēnešiem viņiem būs jāizvēlas turpmākais mācību ceļš!  Paldies RVT un G.Innusam par sadarbību!

 

 

 

 

 

Mana karjera. Izglītības izstāde “SKOLA 2022”

11. martā skolā notika Karjeras izglītības diena “Mana karjera”. Tajā piedalījās 6.a, 7.a, 9.a skolēni kopā ar klases audzinātājām. Pasākuma mērķis bija  uzskatāmā veidā veicināt izglītojamo interesi par profesijām, mācīšanās nozīmi cilvēka dzīvē, Skolēni skatījās video filmas par karjeru, vizualizēja un pārrunāja redzēto. 

9.b klases skolēni piedalījās virtuālajā ekskursijā “Getliņi EKO”. Klase pieslēdzās tiešsaistē ZOOM. Skolēni iepazinās ar Getliņi EKO Rīgas un Stopiņu novada izveidoto uzņēmumu, kas apsaimnieko lielāko cieto sadzīves atkritumu poligonu Baltijas valstīs – Getliņus. Ekskursija bija pārdomāta un izglītojoša. Skolēni iepazina, uzzināja, pildīja uzdevumus. 

Pēc tam nākamie skolas absolventi – 9.a, 9.b klases skolēni – devās uz izglītības izstādi “Skola 2022” Ķīpsalā, lai iepazītos ar izglītības iespējām Latvijā,  konsultētos ar studentiem, pasniedzējiem un karjeras konsultantiem, apmeklētu un piedalītos aizraujošās aktivitātēs.  Izglītības izstādi skolēni apmeklēja KAA projekta ietvaros.

Karjeras izglītības koordinators Marija Čerepenko 

Ēnu diena 2022. gadā

Ēnu diena 2022. gadā norisināsies aprīlī, skolēniem būs iespēja ēnot darba devējus 6.aprīlī. Junior Achievement Latvia seko līdzi epidemioloģiskajai situācijai un ar to saistītajiem pasākumu norises ierobežojumiem, kā arī sazināmies ar atbildīgajiem dienestiem, lai nodrošinātu tās pēc iespējas drošāku norisi šī gada aprīlī. 

Šobrīd skolēniem ir iespēja aktualizēt informāciju savos skolēnu profilos, atjaunojot informāciju par skolu un sociālajiem tīkliem, kā arī pievienot informāciju par savām prasmēm.

No 9.marta 📅 skolēniem būs iespēja pieteikties uz Ēnu devēju piedāvātajām vakancēm, pieteikšanās notiks tradicionālajās 3.kārtās –

• 9. – 14. marts: Ēnotāju 1.pieteikšanās kārta uz vakancēm

• 15. – 17. marts: Ēnu devēji izvērtē, noraida un apstiprina, 1.kārtā saņemtos pieteikumus

• 18. – 21. marts: Ēnotāju 2.pieteikšanās kārta uz vakancēm

• 22. – 24. marts: Ēnu devēji izvērtē, noraida un apstiprina, 2.kārtā saņemtos pieteikumus

• 25. – 28. marts: Ēnotāju 3.pieteikšanās kārta uz vakancēm

• 29. – 31. marts: Ēnu devēji izvērtē, noraida un apstiprina, 3.kārtā saņemtos pieteikumus

• 1.aprīlis: Nejaušais ēnotājs

• 👤 6.aprīlis: Ēnu diena 2022

Virtuālā ekskursija “Getliņi EKO”

Virtuālā ekskursija “Getliņi EKO” notika 21. februārī 8.b klasei. Klase pieslēdzās tiešsaistē ZOOM ķīmijas stundas laikā. Skolēni iepazinās ar Getliņi EKO Rīgas un Stopiņu novada izveidoto uzņēmumu, kas apsaimnieko lielāko cieto sadzīves atkritumu poligonu Baltijas valstīs – Getliņus. Poligons ir viens no modernākajiem Eiropā, šobrīd tas tiek veidots un attīstīts kā mūsdienīgs un drošs atkritumu pārstrādes centrs. Ekskursija bija pārdomāta un izglītojoša. Skolēni iepazina, uzzināja, pildīja uzdevumus.

KI koordinators Marija Čerepenko

 

 

Profesionālās izglītības iespēja karjeras ceļā 2

11. februārī 8. un 9. klases skolēniem notika KAA pasākums “Profesionālās izglītības iespēja karjeras ceļā 2”.

Nodarbības laikā skolēni:

  • saņēma informāciju par mācību iespējām tehnikumā,
  • profesionālās izglītības priekšrocībām,
  • iestāšanās prasībām,
  • interešu izglītību,
  • sabiedriskajām aktivitātēm.

Skolēniem tika sniegtas atbildes uz jautājumiem par mācību stipendijām un darba nodrošinājumu pēc tehnikuma pabeigšanas.

Sīkāka informācija pieejama tehnikuma mājas lapā: https://www.rvt.lv/.

Nodarbība notika tiešsaistē.

KI koordinatore M.Čerepenko

Profesionālās izglītības iespēja karjeras ceļā

29. novembrī Rīgas Baltmuižas pamatskolas 8. – 9. klašu skolēniem bija iespēja piedalīties tiešsaistes nodarbībā “Profesionālās izglītības iespēja karjeras ceļā 1” – iepazīties ar studiju iespējām Rīgas Stila un Modes tehnikumā. RSMT var apgūt profesijas, kas saistītas ar vizuālā tēla veidošanu – vizuālā tēla stilists, frizieris, vizāžists, tērpu izgatavošanas un stila speciālists, fotogrāfs un multimediju dizaina speciālists. Kopā pavadītās 40 min. bija vērtīgas, izzinot studiju procesu un programmu dažādību. Paldies Antai Saleniecei par saturīgo nodarbību!

No policista līdz virsprokuroram”

22. novembrī Rīgas Baltmuižas pamatskolas 9.a klasē ir skolēni, kuri zina, ka savu nākotnes karjeru grib saistīt ar likumu un aizsargāt sabiedrību no likuma pārkāpējiem, tādēļ uz tiešsaistes sarunu tika aicināts bijušais virsprokurors A.Circenis. Runājot par iestādēm, kuras strādā ar likumpārkāpējiem, vispirms nāk prātā policija, prokuratūra un tiesa, bet šodien skolēniem viesis atgādināja, ka ar likumu pārkāpējiem strādā arī Valsts ieņēmumu dienests, korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, robežsardze un citi. Līdz ar to profesiju loks, ko izvēlēties kļūst vēl plašāks. Varbūt kāds izvēlēsies profesiju, kuras ieguvei pietiek ar koledžas izglītību, bet kāds cītīgi studēs, lai iegūtu maģistra grādu jurisprodencē un sāktu savu karjeru prokuratūrā.

Četras veiksmīga cilvēka atslēgas

15. novembrī Rīgas Baltmuižas pamatskolas 9.klašu skolēniem notika karjeras atbalsta tiešsaistes mācību stunda “Četras veiksmīga cilvēka atslēgas”. Karjera nav tikai darbs, tā ir mūžīga attīstība un sevis pilnveidošana dažādās jomās. Veiksmīga cilvēka pamatā ir rūpēties par savu veselību. Īpašu vietu ieņem arī spēja uzturēt labas attiecības ar ģimeni, draugiem, prasme izveidot jaunus kontaktus. Nedrīkst aizmirst par izglītību, lai attīstītu savu intelektu ir jālasa, jāanalizē informācija, nepietiek ar video rullīšu skatīšanos. Rūpīgi jāizvērtē vide, kuru veidojam sev apkārt – mūzika, filmas, grāmatas, draugi, ja tie mūs nomāc nevis motivē, tad jāizvērtē vai tiešām tas ir vajadzīgs. Meklē iespējas, kā attīstīt iekšējo pasauli, kā pilnveidoties garīgi, jo tikai iepazīstot sevi, savas emocijas, tu spēsi tās kontrolēt un izmantot.

Vienmēr atceries, lai kaut ko mainītu ir jāsāk šodien!

Nodarbība virtuālajā realitātē

Karjeras nedēļas 2021 ietvaros 1. – 5. klases skolēniem bija iespēja ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību nokļūt virtuālajā pasaulē. Planetārijā tika izmantotas ciparu tehnoloģijas, kas ne tikai ļāva demonstrēt zvaigžņotas debesis un izplatījumu visā tās daudzveidībā, bet arī ļāva izveidot unikālu “grimšanas efekta klātbūtni”. Tas pilnībā apvija bērnu un viņa redzes loku.

Skolēniem bija iespēja papildināt savas zināšanas dabaszinātņu pasaulē, iegūt zināšanas un izjust vēl nebijušas emocijas. Aizraujošā mācību vidē, uzliekot 3D virtuālās realitātes brilles, bērni varēja virtuāli ceļot kosmosā, iepazīt visumu, Saules sistēmas planētas. Šīs nodarbības tēma bija “No zemes līdz visumam”. 

Paldies pasākuma SIA “P.N.R.” organizatoriem.

Pedagogs karjeras konsultants Marija Čerepenko

 

 

 

 

 

Jūrnieka profesija – atbildīga profesija

Karjeras nedēļas 2021 ietvaros Rīgas Baltmuižas pamatskolas 9. klases skolēniem tiešsaistē 11. oktobrī notika tikšanās ar jūrnieku A. Grinvaldu. Profesionālis iepazīstināja ar darbu jūrā, kuģu veidiem, kuģa vadību. Skolēniem bija interesanti uzzināt par absolventu karjeras izaugsmi, par nodarbinātības iespējām uz kuģa, par izglītības iespējām u.c. jautājumiem.

Pedagogs karjeras konsultants Marija Čerepenko