2019./2020. mācību gada pasākumi

Arhīvs atrodas ŠEIT

2019./2020. mācību gada 9. un 12. klases absolventu karjeras izvēle

2019./2020. mācību gada sākumā tika veikta pagājušā mācību gada 9. un 12. klases absolventu tālākās karjeras izvēles uzskaite.

9. klašu absolventu karjeras izvēle.

Kā liecina diagrammas rezultāti, lielākā daļa 9. klases skolēnu turpina mācības vidusskolās un ģimnāzijās 42%, bet 38% 9. klases skolēnu turpina mācībastehnikumos un arodskolās.

12. klases absolventu karjeras izvēle

Kā liecina diagrammas rezultāti, lielākā 12. klases skolēnu uzsāka darba gaitas. Lielākā daļa 12. klases skolēnu turpina mācības augstākajās mācību iestādēs un koledžas.

Pedagogs karjeras konsultants Marija Čerepenko

 

Online atvērto durvju diena Latvijas Kultūras koledžā

  Sveiks, topošais student! Ja esi radošs jaunietis un Tev patīk darīt un radīt, vēlies izpausties un veidot karjeru radošajās industrijās, tad Latvijas Kultūras koledža ir Tava īstā vieta! Mēs aicinām Tevi uz ONLINE ATVĒRTO DURVJU DIENU š.g. 23.maijā plkst. 12:00 Latvijas Kultūras koledžas Facebook profilā (pielikumā pasākuma programma). Viss kas Tev jādara, lai piedalītos online atvērto durvju dienā – 23. maijā plkst. 12:00 ieslēdz datoru vai telefonu un ienāc Latvijas Kultūras koledžas Facebook profilā. Droši raksti komentāros sev interesējošos jautājumus, mēs ar prieku uz tiem atbildēsim. Atvērto durvju dienas laikā ikviens interesents varēs iepazīties ar Latvijas Kultūras koledžas studiju programmām un to specializācijām, studentiem un Koledžas personālu, sajust to radošo Koledžas dzīvi, kā arī uzzināt atbildes uz visiem sev būtiskajiem jautājumiem. Latvijas Kultūras koledža piedāvā trīs studiju programmas dažādās specializācijās: 1) Mākslas institūciju pārvaldība (kvalifikācija – Kultūras menedžeris) kādā no specializācijām: modes un dizaina un menedžments, multimediju producēšana, skatuves mākslas (teātra režija, svētku režija), mūzikas menedžments, foto un video producēšana un pasākumu tehniskā producēšana (gaisma un skaņa) (Pilna laika studijas, 2.5 gadi), pasākumu producēšana (Nepilna laika studijas, 3 gadi). 2) Laikmetīgā deja (kvalifikācija – Deju kolektīva vadītājs) kādā no specializācijām: laikmetīgā deja, latviešu deja un mūsdienu deja (Pilna laika studijas, 2 gadi). 3) Bibliotēkzinātne un informācija (kvalifikācija – Bibliotēku informācijas speciālists) kādā no specializācijām: bibliotēku informācijas speciālists (Nepilna laika studijas, 2 gadi). Reģistrācija jāveic skolēnam vai interesentam, kurš vēlas studēt Latvijas Kultūras koledžā. Vecākiem vai draugiem, kuri nāk līdzi, nav jāreģistrējas pasākumam! Atzīmējies pie Facebook pie pasākuma “going” vai “interested” un saņem visus jaunumus par online atvērtajām durvīm: https://www.facebook.com/events/2683707281752012/ www.kulturaskoledza.lv       Skolas PKK M.Čerepenko un I.Vorobjova     Skolas PKK I.Vorobjova un M.Čerepenko Dace Briede-Zālīte 11.maija bezmaksas vebinārā dalīsies pieredzē, kā saprast, kur iet mācīties tālāk! Vebināram pirmajā dienā pieteikušies jau 80 interesenti! Tas norāda, karjeras pedagogu atbalsts skolās ir vitāli svarīgs. Izmantojiet iespēju uzdot jautājumus vebināra laikā, kā arī droši rakstiet pirms un pēc Online tikšanās pa tiešo Dacei! #PaceltPasauli #ProfesijasIzvēle #CareerPlanning Iepriekš jāpiesakās / jāreģistrējas https://www.facebook.com/paceltpasauli/.    Informāciju sagatavoja PKK M.Čerepenko un I.Vorobjova

Jauniešiem karjeras konsultācijas pieejamas attalināti

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) ir apkopojusi informāciju par dažādām attālināto karjeras konsultāciju iespējām un digitālajiem rīkiem vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem. Vietnē www.profesijupasaule.lv, kas izveidota, lai paplašinātu skolēnu priekšstatus par profesiju/amatu daudzveidību un radītu vēlmi padziļināti pētīt darba pasauli un savas personīgās karjeras iespējas, skolēni patstāvīgi var pētīt profesijas un rast dažādas idejas papildu informācijas iegūšanai: –  kur un kā meklēt informāciju par profesijām; –  ko un kāpēc ir vērts uzzināt par profesiju (anketa profesijas apraksta veidošanai); –  kā plānot interviju ar profesionāli (strukturētas intervijas sagatave). Savukārt interneta vietnē NIID.lv, kurā atrodama informācija par Latvijas izglītības iestāžu piedāvātajām izglītības iespējām, ir apkopoti vairāki interaktīvi rīki. Izsmeļošas atbildes par izglītības iespējām un karjeras jautājumiem​ var saņemt, uzdodot jautājumu e-konsultantam. Atbildes uz jautājumiem konsultants nosūtīs uz norādīto e-pasta adresi. Jaunieša dzīves situācijai un vajadzībām atbilstošās izglītības iespējas palīdzēs atrast digitālais asistents.  Veicot izvēles, soli pa solim var atlasīt izglītības programmu sarakstu, kurā tālāk nepieciešamo informāciju var meklēt pēc atslēgas vārda vai ar citu meklēšanas filtru palīdzību. Lai parādītu izglītības un karjeras ceļa virzienu un varētu izdarīt lēmumus, NIID.lv piedāvā arī 6 karjeras izvēles testus. Papildus šiem digitālajiem rīkiem VIAA mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā “Karjeras atbalsta informatīvie materiāli” ir atrodamas infografikas un metodiskie materiāli izglītības un karjeras plānošanai, kas palīdzēs apzināties savas intereses un spējas un virzīs uz apzinātu, mērķtiecīgu profesijas izvēli. Aktualitātēm par izglītības un karjeras konsultāciju iespējām var sekot  VIAA mājaslapā un sociālajos tīklos, kā arī Facebook un Twitter sociālo tīklu kontos “Tavai karjerai”.     Skolas PKK I.Vorobjova un M.Čerepenko   Loģistikas vadītājs nosaka loģistikas procesu politiku organizācijā, uzņemas atbildību un iniciatīvu par kravu un pasažieru transportēšanas vai kravu pieņemšanas un nodošanas un glabāšanas, vai loģistikas risinājumu procesu nodrošināšanu un rezultātu, analizē un kontrolē loģistikas izmaksas, vada un administrē loģistikas struktūrvienības personālu. Loģistikas vadītājs darbā:

  • * plāno loģistikas pakalpojumu izmaksas, tiem piemērojamos nodokļus;
  • * uzrauga loģistikas izmaksu un ieņēmumu aprēķinu veikšanu un maksājumu plūsmu;
  • * sagatavo loģistikas procesu nodrošināšanai nepieciešamo dokumentāciju;
  • * pārzina ar loģistikas pakalpojumiem saistītos normatīvos aktus un nodrošina to piemērošanu;
  • * plāno preču un pakalpojumu plūsmas reģionālos tirgos;
  • * nosaka transporta veidu prioritātes kravas un pasažieru pārvadājumos;
  • * nosaka un plāno izmantojamās loģistikas informācijas sistēmas;
  • * sadarbojas ar loģistikas procesā iesaistītajiem dalībniekiem;
  • * vada loģistikas struktūrvienības darbu – formulē mērķus, uzdevumus, rezultatīvos rādītājus un izpildes termiņus utt.;
  • * analizē informāciju par loģistikas procesu vadības jautājumiem un to ietekmi uz organizācijas darbību, tautsaimniecībā un starptautiskajā tirdzniecībā kopumā, kā arī loģistikas procesu ietekmi uz organizācijas attīstības virzieniem kopumā;
  • * novērtē ar loģistikas procesiem saistītos riskus;
  • * ievēro civilās aizsardzības un vides aizsardzības prasības, uzņēmuma iekšējās darba kārtības noteikumus;
  • * sagatavo nepieciešamo informāciju ar loģistikas procesiem saistītiem jautājumiem vadībai un kontroles iestādēm;
  • * pilnveido savas zināšanas par aktualitātēm loģistikas jomā.

Darba aprīkojums: darbā izmanto biroja iekārtas (datoru, kopētāju, printeri u.tml.) un dažādus saziņas līdzekļus (e-pastu, internetu, tālruni, mobilo tālruni). Jāprot izmantot specifiskas uzskaites un informācijas apmaiņas datorprogrammas, t.sk., bieži Microsoft Excel programma. Darba apstākļi: galvenokārt strādā biroja tipa telpās, astoņu stundu darba dienu. Ik pa laikam strādā arī darba dienu vakaros. Darba iespējas: strādā uzņēmumos, kas nodarbojas ar loģistiku, starptautiskiem un nacionāliem kravu vai pasažieru pārvadājumiem, vairumtirdzniecību, mazumtirdzniecību, ražošanu un pakalpojumu sniegšanu, kā arī valsts un pašvaldību institūcijās, kuru darbība ir saistīta ar transporta un/vai loģistikas nozari vai paredz loģistikas darbību organizēšanu, vai strādā kā pašnodarbināta persona, vai individuāls komersants. Iespējamais atalgojums: loģistikas vadītāja atalgojums ir virs vidējā valsts atalgojuma līmeņa. Atalgojums ir atkarīgs no Latvijas reģiona un uzņēmuma, kurā loģistikas vadītājs strādā. Rakstura īpašības un prasmes, lai labi veiktu darbu: ir jābūt uzņēmīgam, mērķtiecīgam, neatlaidīgam, elastīgam, precīzam, atbildīgam, labam oratoram, ar teicamām komunikācijas prasmēm, jāprot risināt konfliktsituācijas, strādāt komandā, jāprot organizēt un plānot savu un citu darbu, ir jābūt apveltītam ar matemātisko un loģisko domāšanu, jābūt augstai stresa noturībai, spējai rīkoties operatīvi un ātri pieņemt lēmumus. Jābūt spējai izprast klientu un savu kolēģu vēlmes, kā arī pieņemt lēmumus un risināt problēmas. Tāpat jābūt labām organizatora prasmēm, teicamām svešvalodu (vismaz krievu un angļu valoda) zināšanām. Jāorientējas IT jomā.

Skolas PKK I.Vorobjova un M.Čerepenko

Šogad veram augstskolas durvis topošajiem studentiem virtuāli! Četras dienas pēc kārtas astoņu fakultāšu tiešraidēs varēs uzzināt visu par pamatstudiju programmu piedāvājumu un studējošo pieredzi Rīgas Stradiņa universitātē. Ik dienu tiešraide būs veltīta divām RSU fakultātēm. Pēc katras fakultātes prezentācijas tās students RSU Instagram kontā @rsu.lv atbildēs uz jautājumiem tiešsaistes sesijā. Aicinām iesūtīt savus jautājumus iepriekš, rakstot PM uz @rsu.lv. Tiešraides varēs skatīties RSU mājas lapā, lietotnē LMT Straume vai LMT Mājas viedtelevīzijā.

  1. aprīlis Medicīnas fakultāte un Juridiskā fakultāte
  2. aprīlis Komunikācijas fakultāte un Zobārstniecības fakultāte
  3. aprīlis Eiropas studiju fakultāte un Farmācijas fakultāte
  4. aprīlis Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultāte un Rehabilitācijas fakultāte

Skolas PKK I.Vorobjova un M.Čerepenko

Karjeras konsultācija tiešsaistē

Rīgas Stradiņa universitātes Karjeras centrs piedāvā individuālās un grupu konsultācijas tiešsaistē, izmantojot lietotni Zoom. Laikā, kad skolēniem nav iespēju klātienē ēnot kādu profesionāli vai doties uz augstskolu, lai iepazītu sev interesējošo nodarbošanos, iespējams, jauniešus var pārņemt raizes par sev atbilstošākās nākotnes karjeras izvēli. Palīdzēsim skolēnam individuāli vai klasei: – Pieņemt lēmumus par studiju izvēli; – Pieņemt lēmumus par karjeras izvēli; – Definēt mērķus un soļus to sasniegšanai u.c. Pieteikšanās, rakstot e-pastu uz [email protected] vai zvanot 67409140. Skolas PKK I.Vorobjova un M.Čerepenko

Karjeras testi

9. un 12. skolēn, ja jūs nodarbina jautājumi – KAS ES ESMU? KAS MAN PATĪK? KĀDU PROFESIJU IZVĒLĒTIES? KUR MĀCĪTIES TĀLĀK? u.c., tad ielūkojies norādītajās interneta vietnēs, izzini un iepazīsti sevi! NIID.LV (nacionālā izglītības iespēju datu bāze) http://www.niid.lv/tests/testi_sakums.htm NIID.LV Tev piedāvā 6 dažādus sevis izpētes testus, lai parādītu izglītības un karjeras ceļa virzienu un Tu varētu izdarīt pārdomātākus lēmumus. Vai esi kādreiz domājis par to, kā Tavu profesijas izvēli varētu ietekmēt darba vide? Ko par Tevi liecina tas, kā tu pavadi savu brīvo laiku? Vai zini, kurā jomā Tavas intereses ir visizteiktākās? Kādas ir Tavas vērtības un par ko tās liecina? Kādu karjeras ceļu rāda mācību priekšmeti, kas Tev skolā padodas? Uz šādiem un daudziem citiem jautājumiem piedāvātie testi Tev sniegs atbildi, bet divi no tiem ļaus pārskatīt izglītības iespējas dažādos izglītības līmeņos atbilstoši interesēm. Prakse.lv http://karjerastesti.prakse.lv/lv Ja esi students, absolvents vai speciālists, tad Prakse.lv ir labākā vieta, kur atrast darbu vai praksi, šī ir labākā vieta, kur sākt savu karjeru, iepazīt profesiju un darbu reālos uzņēmumos un iejusties reālās darba situācijās. NVA.gov.lv (nodarbinātības valsts aģentūra) https://www.nva.gov.lv/karjera/ Šī NVA mājas lapas sadaļa ir Jūsu ceļvedis karjeras veidošanā! Ja esat savas karjeras veidošanas sākumā, sadaļā „Jauniešiem” atradīsiet dažādas sevis izpētes metodikas, kuras palīdzēs šo „iekšējo informāciju” izmantot savā labā, pieņemot lēmumu par profesionālo izvēli, būs iespēja arī „pielaikot” dažādas profesijas, izvēloties to, kura ir vispiemērotākā Jūsu interesēm, prasmēm, kā arī atbilst darba tirgus pieprasījumam.

Noderīgi portāli:

  www.prakse.lv www.niid.lv www.profesijupasaule.lv www.jaunatne.gov.lv www.viaa.gov.lv/euroguidance http://viaa.gov.lv/files/news/727/mans_berns_izvelas_karjeru_web.pdf http://atbalsts.prakse.lv/   Sagatavoja pedagogi karjeras konsultanti Marija Čerepenko un Irina Vorobjova

Attālināto mācību laikā neaizmirstam par karjeras izglītību!

Veiksmīga karjera, bizness, attiecības Biedrība “Start strong” aicina interesentus apmeklēt izveidoto bezmaksas video bāzi youtube vietnē, kur var iepazīties ar dažādiem karjeras un biznesa apmācības moduļiem, noskatīties semināru video, meistarklases un intervijas, gūt labus padomus. Katru nedēļu Start Strong video bāzes saturs tiks papildināts ar jauniem materiāliem. Sk. Start Strong lapā Facebook: https://www.facebook.com/startstrong.eu/ Sagatavoja pedagogs karjeras konsultants Marija Čerepenko

Izglītības izstāde Skola 2020

Šā gada 28.februārī 56 mūsu skolas  8. – 12. klašu skolēni apmeklēja izglītības izstādi Skola – 2020. Skolēniem bija iespēja apskatīt augstskolu, koledžu un citu izglītības iestāžu stendus un uzdot šo mācību iestāžu pārstāvjiem jautājumus. Izstādes apmeklēšanas laikā skolēni saņēma dažādus bukletus un citus materiālus, kuros ir detalizēta informācija par mācību iestādēm, nepieciešamām zināšanām, iestājpārbaudījumiem, mācību maksu, budžeta vietu skaitu un citu lietderīgu informāciju. Skolas PKK I.Vorobjova  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ēnu dienas 2020

12. februārī ,, Ēnu dienas” ietvaros mūsu skolas 9.klases skolēni apmeklēja Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikumu. Skolēni paši izvēlējās, kādas specialitātes viņi grib vērot. Tāda ,,ēnošana” palīdz turpmākai profesijas izvēlei, liek aizdomāties, vai tiešām skolēns ir gatavs mācīties šajā tehnikumā, lai apgūtu kādu no izvēlētajām profesijām. ,,Ēnošanas” noslēgumā skolēni saņēma sertifikātu – pateicību par piedalīšanos pasākumā Ēnu dienas 2020.   Skolas PKK I.Vorobjova  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Iepazīstam mācību iestādes!

2020.11.02. Rīgas 54. vidusskolas 9.b klases skolēni apmeklēja RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžu – mūsdienīgu, stabilu un uzticamu profesionālās izglītības iestādi, kas sniedz augsti kvalificētu medicīnas un veselības aprūpes izglītību par valsts budžeta un privātiem finanšu līdzekļiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
Iepazīstam celtniecības profesijas

29. janvārī 9.b klases skolēni apmeklēja Rīgas Celtniecības koledžu un iepazinās ar būvniecības, arhitektūras, restaurācijas, būvdarbu un siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju specialitātēm, mācībām koledžā.

 

 

 

 

Tikšanās ar 2018./2019.gada skolas absolventiem.

  Šā gada 27.janvārī 9.klases skolēniem bija tikšanās ar 2018./2019. mācību gada vidusskolas absolventiem Kristīni Sauškinu, Daniilu Kokšarovu un Denisu Larionovu. Viņi pastāstīja par to, ko dara pēc skolas beigšanas. Kristīne mācās medicīnas koledžā un kļūs par medicīnas māsu. Šo profesiju viņa izvēlējās 11.klasē un ir apņēmusies veiksmīgi pabeigt mācību iestādi un strādāt slimnīcā. Daniils mācās koledžā, kas gatavo darbiniekus celtniecības nozarei. Viņš arī ir apņēmības pilns pabeigt mācības un strādāt celtniecībā. Strādājot praksē, ir sapratis, ka viņam šis darbs patīk. Savukārt Deniss pastāstīja savu ,,neveiksmes”stāstu un aicināja jaunos cilvēkus vairāk domāt par nākotni, nākotnes profesiju un mācīties, lai viņu dzīve būtu veiksmīgāka. Skolas PKK I.Vorobjova

“Mūsdienīgas profesijas”

Pasākums notiek projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros. 28. janvārī Rīgas 54. vidusskolas 6. klašu skolēni iepazinās ar mūsdienīgas programmēšanas iespējām, pildīja ar programmēšanas profesijām saistītus uzdevumus un praktiski pētīja nozares jautājumus. Attīstīt komunikācijas prasmes ar nozares speciālistiem. Pedagogs karjeras konsultants M.Čerepenko

 

 

 

 

“Stikla pūtēji laiku lokos”

2020. gada 28. janvārī skolā notika Karjeras pasākums – izglītojoša nodarbība 1. klasei. Ventspils stikla pūtēji stāstīja par ļoti reto profesiju, par stikla veidošanu un apstrādi. Skolēni vēroja meistara paraugdemonstrējumus, bet drosmīgākie skolēni varēja izmēģināt spēkus stikla burbuļu uzpūšanā, kā arī nopelnīt balviņas.

 

 

 

 

 

KAA pasākums „Profesiju kaleidoskops”

          2020.23.01.

Pasākums notiek projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros. Pasākumā „Profesiju kaleidoskops” Rīgas 54. vidusskolas 2., 3. klases Rīgas Valdorfskolas 3. klases skolēni tikās ar profesiju ekspertu pārstāvjiem. Skolēnu grupas pasākuma laikā apmeklēja profesiju pārstāvjus/ekspertus, iepazinās ar viņu profesiju, pildīja ekspertu dotos uzdevumus: eksperimentēja, pētīja, izzināja, praktiski izmēģināja dažādo profesiju pasauli. Profesijas eksperts novērtēja skolēnu praktisko darbību. Pasākumā piedalījās profesiju ekspertu pārstāvji:

  1. Rīgas Valsts tehnikuma programmētājs, roboti un automehāniķis.
  2. Rīgas 3. arodskolas – metālapstrādes profesiju pārstāvji iepazīstināja ar atslēdznieka, virpotāja un metinātāja profesijām.
  3. Rīgas Mākslas un mediju tehnikums prezentēja apģērbu dizaina un foto dizaina profesijas.
  4. SIA „KADGEO” – ar zemes mērnieka profesiju iepazīstināja H. Vīksne.
  5. Krievu folkloras pedagogs – V. Nikolajenko.
  6. Sitamo mūzikas instrumentu mūziķis A. Losevs.

Skolēni attīstīja sadarbības un komunikācijas prasmes, uzzināja daudz jauna. Šajā pasākumā bija tikai ieguvēji.   Pedagogs karjeras konsultants Marija Čerepenko                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

START STRONG seminārs – nodarbība 2020.gada 10.janvārī Rīgas 54.vidusskolā 11. un 12.klašu skolēniem bija tikšanās ar START STRONG pārstāvi Andri Ahromkinu, kas novadīja nodarbību – semināru ,,Veiksmīgas karjeras ABC” tēmas ,,Karjeras lēmumu pieņemšana”’ ietvaros. Nodarbības laikā skolēni uzzināja, kādi ir modeļi un instrumenti veiksmīgas karjeras veidošanai. Seminārā tika analizēts kas ir ,,karjera” un kas ir ,,veiksmīga karjera’’. Tika aplūkoti modeļi dažādu profesiju pārstāvju veiksmīgas karjeras veidošanai. Skolēni mācījās atpazīt ,,iluzoro karjeru”, ,,naudas karjeru” un ,,pseidokarjeru” un kā orientēties mūsdienu darba tirgū. Nodarbības noslēgumā skolēni veidoja savu karjeras izvēles plānu. Skolas PKK I.Vorobjova

 

 

 

 

 

 

 

SWEDBANK Finanšu laboratorijas apmeklējums. 7.janvārī 11.klases skolēni karjeras atbalsta attīstības pasākumu ietvaros apmeklēja jauno SWEDBANK sociālo iniciatīvu skolēniem – Finanšu laboratoriju, kas veicina un pilnveido finanšu pratības, mudina pieņemt pārdomātus lēmumus, rīkojoties ar savām finansēm. ,,Finanšu laboratorija” ir ārpusskolas finanšu izglītības aktivitāte, kas papildina mācību procesu un sniedz iespēju iegūt jaunas zināšanas, kas saistītas ar darbu bankā. Skolēni darbojās grupās, pildot uzdevumus, lai uzzinātu kodu, ar ko var atvērt seifu. Tika demostrēta filma par SWEDBANK ēkas tapšanu un par darba apstākļiem bankā. Praktiskās grupu nodarbības beigās skolēnu saņēma SWEDBANK diplomus. Skolas PKK I.Vorobjova                    

 

 

 

 

 

Tikšanās ar SWEDBANK ,,Dzīvei gatavs”” programmas lektori Eviju Kropu. 12.12.2019. 11.klases skolnieki tikās ar SWEDBANK programmas ,,Dzīvei gatavs” lektori E.Kropu. Lekcijas – praktiskās nodarbības laikā skolēni iepazinās ar vērtspapīru formām, kā arī iejutās fonda biržas brokera lomā. Skolēniem vajadzēja ar statistikas datu palīdzību izvērtēt AS Olainfarm un Tallink group akciju vērtību un nākt pie slēdziena, kuras akciju sabiedrības vērtspapīri ir jāpērk, kad un kāpēc. Visi skolēni strādāja ļoti aktīvi un nonāca pie argumentēta rezultāta. Skolas PKK I.Vorobjova                    

 

 

 

 

9.b klases skolēni iepazīst metālapstrādes profesijas 2019. gada 5. decembrī Rīgas 54. vidusskolas 9.b klases skolēni kopā ar klases audzinātāju I. Gorbaču apmeklēja Rīgas 3. arodskolu. Skola profesionālajā izglītībā 9. klašu absolventiem piedāvā apgūt metālapstrādes profesijas – atslēdznieks, virpotājs, rokas lokmetinātājs (MMA). 9. klases skolēniem bija lieliska iespēja iepazīties ar metālapstrādes profesijām, apskatīt un uzdot jautājumus profesionāļiem.             Pedagogs karjeras konsultants  M. Čerepenko

 

 

 

 

Karjeras attīstības atbalsta pasakums 7.a un 7.b klasēs. 5.12. skolā notika divas lekcijas – nodarbības ,,Personīgā efektivitāte un pašmotivācija ” Karjeras attīstības atbalsta pasākumu ietvaros. Tēmas ,,Karjeras lēmumu pieņemšana” ietvaros tika novadītas lekcijas un praktiskās nodarbības lai veicinātu skolēnu izpratni par mācīšanās un izvēles nozīmi nākotnes profesijai. Nodarbības laikā skolēniem tika sniegta palīdzība rast iekšējo personīgo motivāciju mācīties, saistot to ar veiksmīgu karjeras veidošanu. Praktiskie vingrinājumi palīdz saprast, no kā sastāv dzīves mērķi, kas ietekmē lēmumus nākotnes profesijas izvēlē. Skolēni dzirdēja praktiskus ieteikumus, kā motivēt sevi rīkoties, mācīties un iegūt savu sapņu profesiju. Skolēni aktīvi iesaistījās nodarbībā un pildīja dažādus uzdevumus.           Skolas PKK I.Vorobjova  

 

 

 

 

 

Tikšanās ar SWEDBANK programmas ,,Dzīvei gatavs”      speciālistu Reini Jansonu. 21.11.19. skolas 11. un 12.klašu skolēni tikās ar SWEDBANK specialistu R.Jansonu, kas novadīja ekonomikas stundas, kas ļāva skolēniem iejusties bankas kredītkomitejas speciālistu lomās. Stundas laikā skolēni apguva tematu par aizņēmumu veidiem un kreditēšanas procesa principus, kā arī noskaidroja – vai un kā pats aizņēmējs var ietekmēt finansēšanas nosacījumus. Skolēni, strādājot grupās, iepazinās ar vairākiem reāliem gadījumiem, kuros bankas klienti lūdz aizņēmumu, veica aprēķinus, izvērtēja situācijas, lai pieņemtu un pamatotu lēmumu par aizņēmuma piešķiršanu. Skolas PKK I.Vorobjova          

 

 

 

 

Mācāmies rīkoties ar finansēm 7. klases skolēni 15. novembrī piedalījās KAA pasākumā “Dzīvei gatavs”, ko piedāvāja Swedbank. Skolēni aizrautīgi pildīja ar finansēm saistītus uzdevumus, lai uzzinātu seifa kodu un tiktu pie balvām. Pedagogs karjeras konsultants Marija Čerepenko          

 

 

 

 

 

 

Ekskursija uz ražošanas uzņēmumu ,,Madara Cosmetics”

6. novembrī 9.b klases skolēni kopā ar klases audzinātāju I.Gorbaču apmeklēja kosmētikas ražošanas uzņēmumu ,,Madara Cosmetics”, kas ražo Latvijā iecienītu  kosmetiku. Skolēniem parādīja ražošanas telpas, iepazīstināja ar kosmētikas ražošanas procesu, kā arī pastāstīja par profesijām, kas vajadzīgas, lai ražotu šādu produkciju. Šis uzņēmums ražo kosmetiku no dabīgām izejvielām. Gan skolēniem, gan skolotājai ekskursija patika. Nobeigumā tika pasniegtas nelielas dāvanas.

Skolas PKK I.Vorobjova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daudzveidīgās profesijas Zoodārzā Rīgas 54. vidusskolas 4. un 6.b klases skolēni 2019. gada 16. oktobrī devās uz Rīgas Zooloģisko dārzu, lai KAA pasākuma „Latvijas uzņēmumi un profesijas” ietvaros iepazītu daudzveidīgās profesijas zoodārzā. Pasākums skolēniem izraisīja interesi par profesijām zoodārzā, deva iespēju satikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, vērot viņu ikdienas gaitas – dzīvnieku kopšanu, uzturēšanu, barošanu. Skolēni vēroja arī elektriķa darbu zoodārzā. Skolēni uzzināja, kādas prasmes, zināšanas un izglītība ir nepieciešama šo profesiju pārstāvjiem.   Pedagogs karjeras konsultants  M. Čerepenko

 

 

 

 

 

Karjeras pasākums  “Nākotnes aicinājums”

Pasākums notiek projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.

2019. gada 16. oktobrī Karjeras pasākums “Nākotnes aicinājums” notika 1. un 6.a klases skolēniem.

1. klases skolēni uzzināja, kas ir mērķu plānošanas metodika un izstrādāja savu individuālo mērķu karti. Skolēni labprāt prezentēja klases priekšā savu mērķu plānu un pastāstīja par nākotnes profesijas virziena idejām.

6.a klases skolēni iepazinās ar mērķu plānošanas metodiku un izveidoja, rakstot, plānojot un radoši (zīmējot),  savu nākotnes profesijas realizēšanas plānu.

Pedagogs karjeras konsultants Marija Čerepenko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karjeras nedēļas pasākums ,,Ielogojies nākotnē”

15. oktobrī Latvijas Karjeras nedēļas ietvaros mūsu skolas 9.-12. klašu skolēni apmeklēja pasākumu ,,Ielogojies nākotnē” Radisson Blu viesnīcā. Šī bija visu Rīgas skolu skolēnu grupu tikšanās ar Latvijā pazīstamiem cilvēkiem,  kas pastāstīja savus ,,veiksmju stāstus.” Tie bija dažādu profesiju pārstāvji – dronu izgudrotājs, blogere, IT specialists, Latvijas interneta drošības CERT kompānijas pārstāves un būvuzraugs.  Viņi visi nodarbojas ar to, kas viņiem patīk un tai pašā laikā dod iespēju labi pelnīt. Skolēni uzzināja, kādas iemaņas un prasmes jāattīsta, lai varētu apgūt kādu no profesijām, kas noderēs nākotnē. Katrs viesis savas uzstāšanās beigās atbildēja uz skolēnu jautājumiem.

Skolas PKK I.Vorobjova

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tikšanās ar organizācijas DREAM FOUNDATION pārstāvi.

14. oktobrī Latvijas Karjeras nedēļas ietvaros mūsu skolas vidusskolēni tikās ar organizācijas DREAM Foundation pārstāvi, kas pastāstīja par izglītības iespējām ārzemēs. Kā vispopulārako viņš minēja Lielbritāniju, kā arī Somiju,  Nīderlandi un Dāniju. Tā kā mūsu viesis pats ir mācījies Dānijā, skolēni varēja uzzināt visas ar mācīšanos saistītās niances – maksu, dzīvošanu, darba iespējas studiju laikā. Prezentācijā tika parādīts to profesiju klāsts, ko var apgūt šo valstu augstskolās.Tikšanās beigās viesis atbildēja uz skolēnu jautājumiem un pastāstīja par visa veida palīdzību, ko sniedz šī organizācija ārzemēs mācīties gribētājiem.

Skolas PKK I.Vorobjova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.b klases skolēni apmeklē mācībstundu “Dzīvei gatavs”

Karjeras nedēļas 2019  ietvaros 14. oktobrī 5. b klases skolēni kopā ar pedagogu karjeras konsultantu M.Čerepenko apmeklēja Swedbank praktisko mācībstundu programmu “Dzīvei gatavs”.

Skolēni grupās pildīja uzdevumus, līdz ieguva seifa atvēršanas kodu, klausījās un vizuāli iepazinās ar Swedbankas ēkas rašanos, ar speciālām brillēm vēroja ēkas apkārtni.

Pedagogs karjeras konsultants M.Čerepenko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rīgas ostu apmeklējums

24.septembrī karjeras attīstības atbalsta pasākumu ietvaros 9.b klases skolēni ar klases audzinātāju I.Gorbaču devās ekskursijā pa Daugavas upi, lai iepazītos ar ostu darbību un tur strādājošām profesijām. Ekskursijā skolēni devās  ar kuģīti ,,Jelgava”. Rīgas ostās strādā dažādu profesiju pārstāvji, un skolēni, beidzot pamatskolu, var izvēleties kādu no koledžām vai arodskolām, lai iegūtu kādu no šīm profesijām un turpmāk varētu strādāt kādā no Rīgas ostām.

Skolas PKK I.Vorobjova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SWEDBANK ,,Finanšu laboratorijas” apmeklējums.

24.septembrī 12.klases skolēni karjeras atbalsta attīstības pasākumu ietvaros apmeklēja jauno SWEDBANK sociālo iniciatīvu skolēniem – Finanšu laboratoriju, kas veicina un pilnveido finanšu pratības, mudina pieņemt pārdomātus lēmumus,rīkojoties ar savām finansēm. ,,Finanšu laboratorija” ir ārpusskolas finanšu izglītības aktivitāte, kas papildina mācību procesu un sniedz iespēju iegūt jaunas zināšanas, kas saistītas ar darbu bankā. Praktiskās grupu nodarbības beigās skolēnu saņēma mazas balvas un SWEDBANK diplomus.

Skolas PKK I.Vorobjova